Band

Norrtälje Bluessällskap

Blue Lightning

Blue Lightning är ett bluesband från Norrtälje som bildades vintern 2016 och gjorde sitt första framträdande i nuvarande konstellation på Norrtälje jazzdagar 2017. Bandmedlemmarna har en varierad bakgrund från diverse olika band inom blues och rock. Influenser är många stora artister som B.B King, Gary Moore, Kim Wilson, Albert King, Allman Brothers, Johnny Winter, Eric Clapton, Jimmy Rogers, Freddie King, Robben Ford och många fler.

 

Vi vill ge publiken en härlig blandning av olika stilar inom blues och hoppas att den spelglädje som vi känner för denna musik även smittar av sig på de som lyssnar.

 

Bandmedlemmar:

Sång/munspel - Peter Blixt

Trummor - Micael Rodensjö

Bas - Andreas Lindstedt

Gitarr - Dan Forsström

Gitarr - Magnus Skyttberg

Blue Soulution

Blue Soulution. Spelar Chicago Blues med rötter från 1950 och

60-tal real gubba style komplett med kontra bas, munspel, gitarrer och trummor. Blue Soulution gör sin första spelning i Norrtälje den 27 oktober på Havspiren

 

Bandmedlemmar:

Stefan Lindell - Bas

Peter Bergkvist - Trummor

Claes Parmland - Gitarr

Hannes Mellberg - Gitarr

Harmonica Mats - Munspel/Sång

Freddie Nyström band

”Närproducerad” svensk blues och bluesrock med samtida originaltexter.

 

Freddie Nyström Band spelar eget material på svenska och söker efter bästa förmåga att vara ett band fullt av spelglädje, frihet och bandkänsla. De sätter låten i främsta rummet men också kan spricka ut i fria improviserade partier.

 

Bandet hämtar inspiration från både blues- och bluesrock scenen. Förebilder är bland andra Walter Trout, Ronnie Earl, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Coco Montoya, Eric Clapton, Cream, Gary Moore, Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, liksom klassiska blues artister såsom Albert King, Freddie King, BB King, Roy Buchanan, Albert Collins, Luther Allison, Otis Rush med flera samt självklart Clas Yngström med sitt Sky High och Rolf Wikström.

 

Jag spelar blues/bluesbaserad musik för det känns bra i hela kroppen, för mig känns det “rätt” på ett sätt som jag inte kan beskriva. Det är där jag känner mig hemma, det är det som ger mig energi, det är det som får mig att må bra och det är där jag känner att jag blir ett med naturen, mig själv och omgivningen. Jag gillar tonerna, jag gillar uttrycket, jag gillar fraseringarna, jag gillar det primitiva, jag gillar energin, de böjda tonerna, skevheten. För mig både sänder och ger det positiv energi. Jag har spelat rock och hård rock och provat jazz men alltid fallit tillbaka till bluesbaserad musik, det är där jag har mitt hjärta.

 

Jag tror att när vi spelar musik så är det ett möte. Vi människor blir till ett. Vi alla är med och både delar uttrycket och bidrar till det. För mig är att uppleva musik en “happening” någonting som skapas i samförstånd, något som byggs tillsammans.